Vinterförvaring i Marstrand

Vinterförvaring
Vi vänder oss både till dig som vill slippa att tänka på sin båt överhuvudtaget under vintern, och till dig som vill kunna utföra det mesta arbetet själv. Många låter exempelvis oss ta hand om motor, polering och bottenmålning, och gör sedan resten av arbetet då båten är i sjön, medan andra låter oss ta hand om båten från hämtning vid sin brygga, till leverans tillbaka till bryggan på våren.
 

Vanliga frågor

Hur fungerar det?
På hösten tar vi emot båtar med kort varsel - det räcker om du hör av dig ett par dagar i förväg. Normalt sett, särskilt om det är första gången du förvarar din båt hos oss, kör du båten till oss på Klöverön, varpå vi tittar på båten lite tillsammans innan vi kör dig tillbaka till Koön eller Marstrandsön eller andra öar i närområdet. Vi lyfter sedan upp båten och genomför de åtgärder vi kommit överens om, och om det inte är så att du vill täcka eller utföra andra åtgärder med båten själv, ses vi sedan till våren igen.

På våren är det viktigaste att du hör av dig senast tre veckor före önskad leverans av båten. Bortsett från det levererar vi från mars till juli. Precis som på hösten går det utmärkt att komma ut och arbeta med båten på egen hand - alla transporter ingår och båtturen tar endast tre minuter.

Vad gäller avseende dynor och textilier?
Avseende mindre båtar rekommenderar vi att man förvarar dynor och inte minst flytvästar hemma. Har man svårogheter att härbärgera dynor hemma, kan man lämna dem i båten. Vi förvarar dem då inomhus mot en avgift.

Vad kostar det?
Vår grundkostnad är 330 kronor per kvadratmeter, inklusive lyft och bottentvätt. Vår timdebitering är 845 kronor per timme. För en offert avseende just din båt går det bra att maila magnus@kloveronsvarv.se

Genomför ni service på alla motortyper?
Vi utför service och reparationer på särskilt Volvo Pentas och Mercruisers inombordare, samt förstås på utombordare från Yamaha, Suzuki, Honda, Evinrude och Mercury. Vi åtar oss även lite mer avancerade reparationer och har mycket specialverktyg av olika slag. Typiska sådana arbeten rör insprutningssystem, 

Hur är det med stöldsäkerhet på Klöverön?
Eftersom vi ligger på en ö utan fast landförbindelse och vi bor på varvsområdet är stöldsäkerheten mycket hög. 

Jag har en segelbåt - fungerar det ändå?
Segelbåtar är också välkomna hos oss!

Hur mycket får min båt väga?
Vi hanterar upp till elva ton med vår gaffeltruck (vid fyra meters båtbredd) och upp till fjorton ton med mobilkran.

Vad gäller avseende försäkring?
Båten skall vara försäkrad. Vi har lyft- och ansvarsföräkringar hos Inlands Försäkringsbolag och hos Länförsäkringar.

Välkommen till oss på Klöverön!