Sommarplatser i Marstrand

Vill du slippa bottenmåla, oroa dig för båten då det blåser, slippa långa båtplatsköer, och dessutom slå ett slag för miljön? Då kan det vara väl värt att prova att förvara båten på land även på sommaren, och endast ha den i sjön då du vill använda den!

I Europa och inte minst i USA är systemet väldigt vanligt. Båtplatserna är dyra, och många bottenmålar inte sina båtar alls, och m har på många håll tidvatten att tampas med. Dessutom har man en annan metodik kring själva användandet av båten, och många anser det vara en självklarhet att köra igenom sin motor med sötvatten efter användning i saltvatten.

Vi har länge funderat på möjligheten av att erbjuda sommarförvaringar, men eftersom vi i nästan alla år hanterat båtarna med mobilkran, så har det varit en alltför opraktisk hantering. I år har vi emellertid investerat i en kraftig gaffeltruck (Svetruck 16120), med vilken hanteringen av båtar blir snabb och effektiv, något som öppnar möjligheter att till slut erbjuda konceptet på allvar.

För oss som småbåtsvarv är detta en långsiktig satsning, och vår huvudverksamhet kommer fortfarande att vara vinteruppläggningar. Fördelen för oss är i första hand att vi kan utnyttja marken även på sommaren. Samtidigt är det en stor pedagogisk utmaning: när amerikanen tittar misstänksamt på den som inte tar upp båten efter användning, ser svensken mycket fundersam ut då man föreslår att båten inte behöver ligga i sjön den tid då den inte används - trots att det är över 99% av tiden, i de absolut flesta fall.

Över tid är vi övertygade om att detta sätt att ha sin båt kommer att bli alltmer populärt, av en mängd olika skäl, men till dess får vi försöka visa på fördelarna så gott vi kan.

De vanligaste frågorna har vi samlat nedan!

Vanliga frågor

Hur fungerar det?
När du känner för att ta en tur med din båt, kontaktar du oss. Vi leverar då båten körklar till antingen Koön eller Marstrandsön.

Hur sent kan man höra av sig om man vill använda sin båt?
Det beror lite på vad du har för typ av båt. Att sjösätta en båt tar inte lång tid, men vi har satt gränsen på senast två timmar före önskad tidpunkt.

Det är söndag, och jag vill använda min båt - kan jag det?
Vi har öppet sju dagar i veckan

Vi hade en så trevlig utflykt, så klockan blev sen innan vi var färdiga - hur gör vi då?
Då löser vi det på lämpligt vis - i de flesta fall genom att ni lägger båten på någon av våra platser i Marstrand, där vi sedan hämtar den nästa morgon, och lyfter upp den.

Jag har en seglbåt - fungerar det ändå?
Ur hanteringspunkt är det ingen skillnad, för oss.

Hur mycket får min båt väga?
För att hanteringen skall vara praktisk, så har vi satt gränsen vid åtta ton. 

Vad kostar det?
Beroende på vad du har för båt och hur ofta du vill använda den, så gör vi en överenskommelse som utgår från dina behov. Det kostar mindre än att ha båtplats och att bottenmåla båten, till vilket kommer minskat slitage, och mindre förbrukning av zinkanoder, samt förstås den minskade miljöbelastningen.

Vad gäller angående försäkringar?
Vi har lyft och ansvarsförsäkringar genom Inlands Försäkringsbolag och Länsförsäkringar, dock måste även din båt ha en försäkring.

Kan ni även utföra andra arbeten med båten då den står på land?
Bortsett från att vi inte utför bottenmålning... så kan vi förstås hjälpa till med allt från motorservice, till reparationer, polering och annat underhållsarbete.

Välkommen att ge oss förtroende att ta hand om din båt även på sommaren!